Hozzávalók (kb. 3 gáztepsinyi adaghoz)
A tésztához:
500 gramm finomliszt
250 gramm reszelt sajt
250 gramm hideg, apróra kockázott vaj
1 evőkanál só
150-200 gramm kovász
A tetejére:
1 egész tojás
ízlés szerint magvak/reszelt sajt
A lisztet a vajjal gyors mozdulatokkal alaposan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot, sót, és annyi kovászt, hogy szépen összeálljon a tészta, és nem túl kemény, de nem is ragacsos végeredményt kapjunk. Folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Enyhén lisztezett felületen kb. 8-9 mm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással és ízlés szerint megszórjuk magokkal. Kb. 10x1,5 cm-es rudakra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire téve 180 fokra előmelegített sütőben 9-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezek a kis sós rudacskák sokáig elállnának, ha nem fogynának el villámgyorsan. Én magokkal szórtam meg, de sajttal a tetején is nagyon finom!
További receptekért kövesd Kenyér Művész oldalát, illetve instagramját.