120 g aktív kovász
250 ml víz
30 g joghurt (natúr, cukormentes)
375 g Tüskeszentpéteri BL-80 liszt
10 g só
A kovászt feloldom vízben, hozzákeverem a lisztet és letakarva hagyom kb 1,5 órán át. Beledolgozom a joghurtot és hagyom pihenni 15 percig, majd hozzáadom a sót és legalább 10 percig dagasztom. Ismét letakarom, majd 40-45 percenként végzek rajta egy hajtogatást, összesen háromszor. Előformázom a tésztát, majd 20-30 perc elteltével megformázom és a rizsliszttel kilisztezett szakajtóba helyezem. Letakarom szakajtóruhával és 12-16 órára berakom a hűtőbe kelni. Sütés előtt bemetszem és előmelegített vaslábosban fedővel sütöm 23 percig 230 °C-on, majd a fedőt levéve még 12-13 percig 210 °C-on.