Nádszakajtók

Szakajtó használatával tésztánk megőrzi formáját a kelesztés alatt, megtartja és elnyeli a meleget, a tészta felületének nedvességtartalom szabályozásával biztosítja a ropogós kéreg kialakulását. Tisztítása egyszerű az erre a célra kialakított szakajtó tisztító kefével. Mielőtt a kelesztő kosárba helyezzük a tésztát, lisztezzük ki rizsliszttel, vagy használjunk Cleanbake szakajtó ruhát lisztezés nélkül és garantáltan nem ragad bele a kenyértésztánk. Alkalmas pulton és hűtőben történő kelesztéshez is. Ne tisztítsuk vízzel! Csak kelesztéshez használjuk, sütőbe nem tehető.

Rendezés:

A nádszakajtókat bátran ajánljuk kezdő kenyérsütőknek is. A megfelelő méret kiválasztásához egy kis segítség: a 0,5 kg-os formákat maximum 750 g-os kenyerekhez ajánljuk. Ez körülbelül 865 g mennyiségű tészta sütés előtt. A sütési súlyveszteséget sok tényező befolyásolja, de általában számolhatunk 12-18% súlyveszteséggel. Az 1 kg-os formákat használjuk a 750-1250 g súlyú kenyerekhez, a 1,5 kg-os szakajtókat 1500-2000 g súlyhoz, míg a 2 kg-os méretet 2000-2500 g-os kenyerekhez.