Leírás
San Marzano DOP paradicsom az Agro Sarnese-Nocerino térségből
A San Marzano DOP paradicsomot olyan egyedi tulajdonságok jellemzik, amelyek megkülönböztetik más fajtáktól. Hosszúkás formája, élénkpiros színe, szinte mag nélküli, húsos állaga, valamint összetéveszthetetlenül friss, édes-savanykás íze teszi ezt a paradicsomot igazán különlegessé. A San Marzano DOP sokoldalú alapanyag, amely bármilyen recepthez jól illik, de leginkább a rövid főzési időt igénylő ételekben őrzi meg friss, karakteres ízét.
Egyedülálló termőterület a Vezúv lábánál
A San Marzano DOP-t kizárólag a Vezúv lejtőin elterülő, termékeny vulkanikus talajon termesztik, amely magában foglalja az Agro Sarnese-Nocerino és az Agro Nolano területeit. Ezek a földek a világon egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeznek: a vulkanikus eredetű talaj találkozik a mérsékelt és enyhe éghajlattal, ahol a téli csapadék bőséges, nyáron viszont ritka, és mindezt a Nápolyi-öböl felől fújó tengeri szellő teszi teljessé.
Ezért a San Marzano DOP egyszerre lédús és húsos – íz és tápanyag egyetlen paradicsomban, amely otthont választott – és ez az egyetlen hely, ahol élhet.
Három ok, amiért érdemes a San Marzano DOP-t választani
- Fokozza a pizza ízét
Húsos állaga tökéletes a magas hőmérsékleten történő sütéshez. Emellett természetes lágysága ideálissá teszi a kézi préseléshez, ahogyan azt a nápolyi hagyomány megköveteli.
- Ünneppivé varázsolja a tésztát
Jellegzetesen édes-savanykás ízével, lédús húsával és alig néhány magjával a San Marzano DOP tökéletes alapja a legillatosabb és legteltebb tésztaszószoknak, amelyekkel természetes harmóniában egyesül. Vele még a legegyszerűbb paradicsomos spagetti is mesterművé válik.
- Omlóssá teszi a húst főzés közben
Egyedülálló érzékszervi tulajdonságainak köszönhetően tökéletes a hosszú főzési időt igénylő ételekhez. A benne található glutaminsav, amely természetes ízfokozó, garantálja, hogy a húsos szószok mindig ellenállhatatlanul ízletesek legyenek.
A gyártóról
A San Marzano DOP elkötelezett szakértője
Több, mint 60 évnyi szeretet a föld iránt, elhivatottság a termesztésben és odaadás a munkában – három generáció közös erőfeszítése tette a Nolano vállalatot a San Marzano DOP termelési láncának meghatározó szereplőjévé. A San Marzano DOP kizárólag Campania régió Agro Sarnese-Nocerino területén termeszthető. A Nolano 100 hektáron gazdálkodik ezen az egyedülálló vidéken, amelynek vulkanikus talaja és különleges mikroklímája páratlan minőséget biztosít. A vállalat jelenleg az olaszországi friss San Marzano DOP termelés 30%-át adja, ezzel piacvezető a szegmensben – a második legnagyobb termelő részesedése 10%. Ez is bizonyítja a szakértelmüket és elkötelezettségüket a kiválóság iránt.
Tradíció és innováció egy márkában
A Nolano márka 2023 márciusában született, azzal a céllal, hogy megmutassa, milyen kivételes eredmény érhető el a tökéletes paradicsom friss feldolgozásával. Mögötte azonban több évtizedes mezőgazdasági tapasztalat és egy 1960 óta működő családi vállalkozás áll. A San Marzano DOP termesztése és feldolgozása a szívügyük, hiszen ez nem csupán egy üzletág, hanem egy tradíció, amely iránt mély elhivatottságot éreznek. Sikerük alapja a minőség iránti elkötelezettség, az ellátási lánc teljes körű ellenőrzése – a friss paradicsom termesztésétől a feldolgozáson át a forgalomba hozatalig –, valamint az a szenvedély és felelősségvállalás, amely generációról generációra öröklődik.
A San Marzano DOP a minőség, természet és szenvedély tökéletes harmóniája – egyedülálló paradicsom, amely garantálja az utánozhatatlan ízélményt. Ne nevezd egyszerűen paradicsomnak – ez San Marzano DOP.
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 99,7 KJ/23,8 Kcal |
Zsír | 0,1 g - amelyből telített zsírsav:0,0 g |
Szénhidrát | 3,8 g - amelyből cukrok:3,8 g |
Rost | 1,2 g |
Fehérje | 1,1 g |
Só | 0,20 g |
Nettó tömeg | 400 g |
Töltőtömeg | 240 g |
Paradicsom származása | Olaszország |