Leírás
A Pacchetelle di Pomodorino del Piennolo del Vesuvio DOP a campaniai gasztronómia egyik valódi kincse. Ezeket a kiváló minőségű paradicsomokat a Vezúv termékeny vulkanikus talaján termesztik, kézzel szüretelik, majd félbevágják és tartósítják, így jön létre a Pacchetelle, amely megőrzi egyedülállóan édes és intenzív ízét. Húsos és lédús belsejük, valamint vékony, tápanyagokban gazdag héjuk miatt tökéletes húsok, halételek, tészták és prémium pizzák ízének gazdagítására. A júliusi szüret után a paradicsomokat hagyományosan „piennolo” formában, összekötött fürtökben mennyezetről lelógatva tárolják jól szellőző helyeken, így természetes módon megőrzik intenzív ízüket és érzékszervi tulajdonságaikat. Ennek a tartósítási módszernek köszönhetően a nápolyiak még télen is élvezhették a paradicsom valódi aromáját, anélkül, hogy további feldolgozásra lett volna szükség.
A termék saját levében, pasztőrözött üveges kiszerelésben kapható, tartósítószerek és színezékek nélkül.
Összetevők: Pomodorino del Piennolo del Vesuvio DOP (98%), víz (1%), só (1%)
Tárolási javaslat: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Felbontás után hűtőben tárolandó és 3-4 napon belül fogyasztandó.
A gyártóról
A San Marzano DOP elkötelezett szakértője
Több, mint 60 évnyi szeretet a föld iránt, elhivatottság a termesztésben és odaadás a munkában – három generáció közös erőfeszítése tette a Nolano vállalatot a San Marzano DOP termelési láncának meghatározó szereplőjévé. A San Marzano DOP kizárólag Campania régió Agro Sarnese-Nocerino területén termeszthető. A Nolano 100 hektáron gazdálkodik ezen az egyedülálló vidéken, amelynek vulkanikus talaja és különleges mikroklímája páratlan minőséget biztosít. A vállalat jelenleg az olaszországi friss San Marzano DOP termelés 30%-át adja, ezzel piacvezető a szegmensben – a második legnagyobb termelő részesedése 10%. Ez is bizonyítja a szakértelmüket és elkötelezettségüket a kiválóság iránt.
Tradíció és innováció egy márkában
A Nolano márka 2023 márciusában született, azzal a céllal, hogy megmutassa, milyen kivételes eredmény érhető el a tökéletes paradicsom friss feldolgozásával. Mögötte azonban több évtizedes mezőgazdasági tapasztalat és egy 1960 óta működő családi vállalkozás áll. A San Marzano DOP termesztése és feldolgozása a szívügyük, hiszen ez nem csupán egy üzletág, hanem egy tradíció, amely iránt mély elhivatottságot éreznek. Sikerük alapja a minőség iránti elkötelezettség, az ellátási lánc teljes körű ellenőrzése – a friss paradicsom termesztésétől a feldolgozáson át a forgalomba hozatalig –, valamint az a szenvedély és felelősségvállalás, amely generációról generációra öröklődik.
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 117 KJ/29 Kcal |
Zsír | 0,4 g - amelyből telített zsírsav:0,0 g |
Szénhidrát | 4,1 g - amelyből cukrok:4,0 g |
Rost | 1,3 g |
Fehérje | 1,6 g |
Só | 0,42 g |
Nettó tömeg | 950 g |
Paradicsom származása | Olaszország |