Leírás
Az Egyiptomból származó kamut vagy khorasan egyike azon kevés gabonafajoknak, amelyek nem mutálódtak más gabonafélékkel és nem nemesítették. Az édeskés, vajas, mogyorós ízzel bíró kamut ásványi esszenciális aminosavakban, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban is bővelkedik. A közönséges búzához képest 20-40 %-kal több fehérjét tartalmaz. A héjában, illetve a magbelsőben élelmi rostokat, cellulózt, lignint és pektint találunk. Kiváló E-vitamin-, riboflavin (B2-vitamin) niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas és szelénforrás.
Származási hely: Magyarország
Adalékanyag-mentes, glutént tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.
A Malomról
A mohácsi Garat Malom lisztjei 100%-ban adalékanyag-mentesek, magas minőségű termékek. A hengermalomban saját termesztésű, kiváló minőségű alapanyagokat (király-, étkezési-, tönköly-, és kamutbúza) őrölnek. A lisztek természetes módon tartalmazzák a magas ásványi anyag és vitamin tartalmú búzacsírát is.
Paraméterek
Kiszerelés | 2 kg |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1362 KJ/321 Kcal |
Zsír | 2,2 g - amelyből telített zsírsav:0 g |
Szénhidrát | 59 g - amelyből cukrok:0 g |
Rost | 3,4 g |
Fehérje | 16 g |
Só | 0,01 g |
Vélemények
Írd meg véleményed!
2022. 01. 25.
Nagyon jó minőségű liszt. Kovászos kenyér készítésére rendkívül alkalmas: Azonos hőmérséklet mellett a bulk ideje ennél a lisztnél rövidebb, mint más kenyérlisztnél. Bélzet és héj egyaránt kiváló minőségű.
Édes és sós sütemények készítésére is alkalmas: Sárgás színű, aromás ízű liszt, nagy folyadékfelvevő képességgel bír.. Cukorbetegségben, inzulinrezisztenciában szenvedőknél ajánlott a használata alacsony glikémiás indexe miatt.
Édes és sós sütemények készítésére is alkalmas: Sárgás színű, aromás ízű liszt, nagy folyadékfelvevő képességgel bír.. Cukorbetegségben, inzulinrezisztenciában szenvedőknél ajánlott a használata alacsony glikémiás indexe miatt.