Új szakértővel bővül gárdánk. Preyer György a várhatóan decemberben megjelenő Pizzaalkímia könyv írója és a pizzaalkimia.hu szakmai oldal szerzője, a Vegazzi Specialty Pizzeria tulajdonosa és szakmai vezetője.
(Fotó: Mudra László)
A tésztakészítés egy teljesen új dimenziója nyílik meg Gyuri írásain és gondolkodásmódján keresztül. Az alapanyagok viselkedésének mély ismerete és a tészta működését befolyásoló biokémiai folyamatokban való jártasság jellemzi leginkább egyedi szemléletét. Gyuri két mozgatórugója az életen át tartó tanulás és a tudás átadása. Ezek fényében rendszeresen tart lakossági workshopokat, képez profi pizzaiolo-kat és segédkezik pizzériák nyitásában is. A szakma egy részét autodidakta módon sajátította el, de tanult Nápolyban az egyik első pizzakészítő család harmadik generációs tagjától, Enzo Coccia-tól, valamint az újvonalas pizzakészítés úttörőjétől, Raffele Bonetta-tól is.
A KovászShop blogjára az alapanyagok kezelésével és a tésztakezeléssel, tésztakészítéssel kapcsolatos szakmai írásokat tesz közzé, közérthető formában.
Ha szakmai kérdésetek merül fel cikkeivel kapcsolatban, írjatok neki a preyer.gyorgy@pizzaalkimia.hu e-mail címre.
Online felületei:
Web: www.pizzaalkimia.hu
Facebook: https://www.facebook.com/pizzaalkimia
Instagram: https://www.instagram.com/pizzaalkimia/