Bemetszés
Sütés előtt metsszük be kenyerünket, használjunk irdalót, bevágó pengét, mert a konyhai késünk felszaggathatja a tésztát. A bemetszéshez többféle irdaló közül választhatunk: csavart nyéllel vagy fejjel az íves formákhoz, egyenes nyéllel a hagyományos bevágáshoz.
A pengéket és grignetteket is a francia Mure & Peyrot készíti, a pékségekben használatos pengék, irdalók vezető francia gyártója. Gyártási folyamatainak folyamatos fejlesztésével és az ügyfelek igényeinek figyelmes meghallgatásával kiváló minőségű és biztonságos pengéket tervez, fejleszt és gyárt.
Az ergonomikus nyelek megelőzik az ízületi gyulladást, mely mind a profi- és házipékeknek is problémát okozhat. Termékeiket a STOP TMS kampányban is hirdetik.
Kovászos kenyér készítésekor az egyik legfontosabb lépés a bemetszés. Sütés előtt metsszük be kenyerünket, így szépen ki tud nyílni. A konyhai kés felszaggathatja a tésztát, ezért ajánljuk az irdaló vagy bevágó penge használatát. A pengét 45 fokban tartva, gyors, határozott vágással érhetjük el a kívánt eredményt.